Razor 2601m, Prisojnik 2547m

12,90

 

Razor in Prisojnik, oba dvatisočaka v Julijskih Alpah, skupaj sestavljata čudovito gorsko panoramo, ki jo najlepše vidimo iz Kranjske gore. V ospredju je motiv kozoroga pri jezeru Jasna. 

Skodelica s sublimacijskim tiskom je primerna za uporabo v mikrovalovni pečici in se lahko pere v pomivalnem stroju z neagresivni čistili, za daljšo obstojnost pa je boljše ročno pomivanje.

Motivi na Alpski skodelici so skrbno, ročno narisani doma z digitalnim pisalom, zato so dizajni posebni in unikatni.

Lončki s prostornino 300 ml  so na voljo v beli, temno modri, zeleni, oranžni in rdeči barvi. Za vse ostale želje (dodatna besedila na izdelku, večje količine naročila, motivi po dogovoru….) nas lahko kontaktirate. 

Vse slike na spletni strani so simbolične. 

PRISANK / PRISOJNIK 2547 m  

Vrh: Prisank / Prisojnik – ogromen skalni masiv, je sestavljen iz več vrhov.

Ime: iz trentarske strani je gora prisojna, od tod izvira tudi njeno ime – Prisojnik. Iz strani Kranjske gore, pa ga domačini imenujejo Prisank. 

Pohodniško: na vrh vodijo zelo zahtevne označene poti. 

Plezalsko: velik masiv Prisanka ima več samostojnih sten v katerih so plezalne smeri. Najbolj znani plezalski cilj je Hudičev steber, poleg pa tudi Hudičev žleb, preplezljiv v ugodnih snežnih razmerah.

Pozimi ne smemo pozabiti na ledne slapove pod Prisojnikom, ki so plezalsko precej obiskani. 

Ajdovska deklica: v severni steni Prisojnika vidimo obraz okamnele Ajdovske deklice o kateri pripoveduje ljudska pripovedka. 

Prisojnikova okna: gora pa ima še eno veliko posebnost: naravna okna. Veliko ali Prednje Prisojnikovo okno je najbolj znano naravno okno v Julijskih Alpah in je ena največjih naravnih odprtin na Slovenskem. V višino meri okoli 80 m in v širino okoli 40 m. Skozenj gre zelo zahtevna zavarovana pot – Kopiščarjeva pot. Iz Kranjske gore je lepo vidno tudi Malo okno v Zadnjem Prisojniku skozi katerega pelje zelo zahtevna pot – Jubilejna pot. 

Čas med vojnama: v obdobju med obema vojnama je bil Prisojnik tudi mejni vrh med Kraljevino Jugoslavijo in Italijo.

 

RAZOR 2601 m   

S svojo višino 2601 spada med naše najvišje vrhove. Zaradi svoje posebne oblike, strm in koničast vrh, je gora precej markantna. Na vrh vodijo zelo zahtevne označene poti, vsi pristopi pa so dokaj dolgi.  

Razor in Prisojnik skupaj sestavljata čudovito gorsko panoramo, ki jo vidimo iz Kranjske gore. 

Barva

bela, svetlo zelena, temno modra, oranžna, rdeča