Krn 2244m

12,90

 

Krn je visok 2244m in zaradi višine zelo razgleden, je najvišja gora v Krnskem pogorju. Z njega občudujemo panoramo Julijskih Alp. Krn in Krnska jezera so  priljubljena izletniška točka za pohodnike.

Skodelica s sublimacijskim tiskom je primerna za uporabo v mikrovalovni pečici in se lahko pere v pomivalnem stroju z neagresivni čistili, za daljšo obstojnost pa je boljše ročno pomivanje.

Motivi na Alpski skodelici so skrbno, ročno narisani doma z digitalnim pisalom, zato so dizajni posebni in unikatni.

Lončki s prostornino 300ml so na voljo v beli, temno modri, zeleni, oranžni in rdeči barvi. Za vse ostale želje (dodatna besedila na izdelku, večje količine naročila, motivi po dogovoru….) nas lahko kontaktirate.

Vse slike na spletni strani so simbolične. 

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , , , , , , ,

KRN 2244 m

S svojo značilno obliko – vrh je strmo odsekan – pritegne že od daleč.  Ta mogočna zahodna stena se najlepše vidi iz Kobarida ali Drežnice. 

Krnsko jezero: pod Krnom je največje slovensko visokogorsko jezero, priljubljena izletniška točka, nedaleč stran pa je tudi Planinski dom pri Krnskih jezerih. 

Zanimivosti o imenuv času 1.svetovne vojne so slovenske vrhove Italijani poimenovali po svoje. Krn je tako postal Monte Nero (“Črna gora”). Takšno ime je posledica napačnega prevoda. Krn so namreč glede na izgovorjavo zapisali kot chrn in sklepali, da po to pomeni  “črn”. Črna barva pa se po italijansko imenuje nero.

Pohodniško: na vrh vodi več različno zahtevnih poti – od lahkih označenih do zelo zahtevno označenih poti. Vrh je zanimiva in obiskana pohodniška točka predvsem iz primorske oziroma južne strani.  

Čas vojne: v 1. svetovni vojni je bilo celotno pogorje prizorišče hudih bojev med italijansko in avstro-ogrsko vojsko, Krn je bil zaželjen cilj z obeh strani, in tu še vedno najdemo ostanke vojne. 

 

Barva

bela, svetlo zelena, temno modra, oranžna, rdeča