,

Alpski štamprle – 0,47ml – set 6 ročno poslikanih kozarcev

29,90

V našem kompletu Alpski štamprle so zbrane zaščitene, ogrožene ali ljudsko pomembne gorske rože.

Ročno slikano in zapečeno na 160°C. Ni hudega, če se pere v stroju. Za dolgo življenjsko dobo pa se kozarčke raje pere na roke.

Prostornina enega kozarčka je cca 0,47 ml.

Ni na zalogi

Planika je ena najbolj znanih gorskih rož. Je sesavni del ˝klasičnega˝ planinskega šopka: encijan, planika, murka, sleč. Njene žametno bele liste najdemo v marsikaterem simbolu ali na sliki. Spada pod zaščitene rastline.

Encijan ali clusijev svišč sodi med najbolj znane gorske rastline. Je sestavni del ˝klasičnega˝ planinskega šopka: encijan, planika, murka, sleč. Spada med zaščitene rastline.

Triglavska roža je v slovenski pripovedki povezana z legendo o Zlatorogu. Je alpska roža in je postala tudi eden od simbolov Triglavskega narodnega parka. Spada med zaščitene rastline. 

Zoisova zvončnica je endemit in ima na slovenskem klasično nahajališče. Rastlina je dobila ime po baronu Karlu Zoisu, ki je bil nanjo prvi pozoren. Spada med zaščitene rastline. 

Kranjska lilija je najbolj pogosta v Alpah. Ime je dobila po deželi Kranjski. Ker je zelo lepa in privlačna rastlina, je deloma ogrožena zaradi nabiranja zato spada pod zaščitene rastline. 

Arnika je zelo priljubljena zdravilna rastlina in ima v ljudskem izročilu številna različna imena. Je gorska rastlina, kar nam pove tudi ime – Arnica montana oziroma gorska arnika. Spada pod zaščitene rastline.